محمد آفریده، مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، در مورد فعالیت این مرکز برای تولید آثار بلند سینمایی به خبرنگار مهر گفت: "با توجه به ماموریت های جدید مرکز از شروع سال جاری در چهار بخش کارمان را شروع کردیم و طبق توافق با معاونت سینمایی، حمایت از تولیدات بلند اول در دستور کار قرار گرفت. اکنون ظرفیت تولید فیلم سینمایی ما 10 فیلم بلند داستانی در طول سال است. تعداد محدودی فیلم های دوم کارگردانان نیز در این مرکز تولید خواهد شد. ساخت آثار انیمیشن، فیلم کوتاه، مستند حرفه ای و تجربی دیگر رویکرد این مرکز است."
وی یادآور شد: "به طور کلی رویکرد ما در حمایت از تولیدات فیلم های بلند اول کارگردان ها نگاه به مباحث زیبایی شناسی، مضامین بکر و یافتن ردپایی از اینکه کارگردان در آینده تبدیل به فیلمسازی مولف می شود. نکته مهم دیگر اینکه، فیلم ها در مواجهه با مخاطبان موفق عمل کنند و به اکران و نمایش دربیایند. اصولا رویکرد تولید فیلم های تجربی بر اساس بکارگیری مضامین جدید و تجربه ساختارهای نو است."
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی فیلم های بلند سینمایی "آدم" به کارگردانی عبدالرضا کاهانی، "اخراجی ها" ساخته مسعود ده نمکی، "گناه من" کاری از مهرشاد کارخانی و "پاپیتال" اردشیر شلیله را برای حضور در بخش مسابقه سینمای ایران و فیلم های اول و دوم آماده کرده است.
"آدم" نخستین تجربه بلند سینمایی عبدالرضا کاهانی است که داستانی معناگرا دارد و شرایط روستایی را روایت می کند که تاکنون هیچکس از اهالی آن نمرده است. "گناه من" ساخته مهرشاد کارخانی نخستین تجربه سینمایی وی محسوب می شود که پس از سال ها فعالیت در زمینه عکاسی به فیلمسازی روی آورده است. در خلاصه داستان فیلم آمده: در انتظار آمدن قطارم. قطاری که مسافرم در آن نیست. من هم در ایستگاه نیستم؛ روی ریلم. قطار هر لحظه نزدیکتر می شود. آن طرف خط غریبه ای مرا می بیند. به او خیره می شوم، امید می بینم و ...
"پاپیتال" اثر دیگر عکاس قدیمی سینمای ایران اردشیر شلیله است که فیلمی در ژانر اجتماعی و روانکاوانه محسوب می شود. "اخراجی ها" نخستین تجربه کارگردانی اثر بلند داستانی مسعود ده نمکی است. فیلمی اجتماعی با پسزمینه دفاع مقدس که عشق یک جوان لمپن پائین شهری به دختر یک حاجی معتمد محل را بیان می کند که باعث تحول در زندگی جوان می شود.
همچنین فیلم های مستند و کوتاه محصول این مرکز با عناوین "هوگو چاوز"، "تصویر زندگی"، "گره"، "آقای نایی"، "پیرمرد و خط"، "دریای پارس"، "قانا"، "آن بالا کنار جاده"، "ژنرال های جوان"، "مریم جزیره هنگام" و "سارا خاتون" که به ترتیب توسط محمدرضا اکبری، کاوه بهرامی مقدم، جواد وطنی، محمدرضا اجاقی، پناه برخدا رضایی، منوچهر طیاب، محمدرضا عباسیان، مرجان اشرفی زاده، محمود جوانبخت، مهرداد اسکویی و محمود کیانی فلاورجانی برای حضور در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر امسال به دفتر جشنواره ارسال شده اند.
"دریای پارسی" اثری مستند از منوچهر طیاب است که به تاریخچه خلیج فارس و پیشینه تاریخی آن می پردازد. فیلم کوتاه "پیرمرد و خط" ساخته رضایی اثری شاعرانه درباره پیرمردی تنهاست. "آقای نایی" به کارگردانی محمدرضا اجاقی نیز اثری داستانی است که در فضایی بدون زمان و مکان رخ می دهد. سارقی دست به دزدی می زند و در راه فرار دچار مشکلاتی می شود.
مستند "قانا" اثری در حوزه سینمای مقاومت مردم لبنان به شمار می آید. این فیلم شرح حضور یک خبرنگار ایرانی و گزارش های او از حملات وحشیانه اسرائیل است. فیلم "آن بالا کنار جاده" درباره تلاش مادری برای نجات نوزادش از حادثه تصادف است. "سارا خاتون" فیلمی به کارگردانی محمد کیانی فلاورجانی است که قصه آن زیارتگاهی در استان اصفهان به نام سارا خاتون را به تصویر می کشد.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی معاونت سینمایی وزارت ارشاد پنج فیلم بلند سینمایی و 11 فیلم مستند و کوتاه را برای حضور در جشنواره فجر امسال آماده کرده است.
کد خبر 427274
نظر شما